SÖKES: Spelutvecklare och exjobbare som vill förändra världen!

SÖKES: Spelutvecklare och exjobbare som vill förändra världen!

SÖKES: Spelutvecklare och exjobbare som vill förändra världen!

Ska du göra exjobb och vill bidra till jämställdhet, jämlikhet och en inkluderande värld? Då ska du söka till det här så att vi får jobba ihop. ⭐👊🏽😊

Tillsammans med HiQ i Linköping har vi startat ett projekt som handlar om att göra spel inspirerade av OLIKAs sportstjärneböcker. Vill du se ett spel där Zećira eller Hedvig står i målet eller där Kosse är den som anfaller?

Att skapa berättelser inspirerade av verkliga förebilder är ett roligt sätt att bidra till en inkluderande värld, något som behövs mer någonsin. 2023 fick barnen som var med i Svenska Fotbollförbundets sommarskola i Östergötland prova på att läsa och göra quiz baserat på böckerna, tänk om de nästa år också kan spela spel med stjärnorna? Hur coolt vore inte det? 

När vi för tio år sedan startade vår bokserie inspirerade av verkliga stjärnor, var det inga av de barn vi pratade med som hade en kvinna som förebild, alla fotbollsspelare de nämnde var män. Det ville vi ändra på! Vi ville att fler skulle få veta vilka Rohlin, Lindahl, Asllani, Marta och Schough var.

Idag är det många barn som har dem som sina idoler, både tjejer och killar. Men vi kan göra ännu mer, sprida deras berättelser på fler sätt, och det är det som det här projektet handlar om. Hoppas du blir pepp att söka, eller tipsar vidare till någon du tror skulle passa!

Lämna kommentar

*Obligatorisk