Shipping policy

Tack för att du handlar av oss! För fysiska produkter erbjuder vi flera olika alternativ i kassan. Vi uppdaterar löpande våra samarbeten med olika fraktleverantörer så det kan skilja sig över tid.


Vilka leveransalternativ erbjuder ni? 

Du väljer frakt och leveransalternativ i kassan. Vi uppdaterar löpande våra samarbeten med olika fraktleverantörer och vilka de aktuella är ser du i kassan. Din order skickas till vårt lager inom 30 minuter från att du lagt din order och dina produkter packas vanligtvis nästkommande dag. Vid hög belastning som till exempel runt jul kan det dröja ytterligare någon arbetsdag. 

Kan ni garantera leverans till en viss dag?

Vi gör vårt allra bästa för att du ska kunna få din beställning så snabbt som möjligt, men ibland uppstår förseningar som vi inte kan påverka. Det gör att vi inte kan garantera leverans till en viss dag. Så snart du har lagt in order skickas beställningen automatiskt till vårt lager som distributören Stjärndistribution sköter. Inom en halvtimme har din order registrerats. I vanliga fall packas och skickas ordern dagen efter att den har registrerats. Hur lång tid det tar för produkten att komma hem till dig beror på vilken frakt du väljer. Vi erbjuder två alternativ till ombud och det går snabbast, men vill du få hem paketet till dörren finns ytterligare två alternativ. De tar dock lite längre tid på sig att leverera. 

DHL och Schenker - levereras till ombud: 
Dag 1: Din order registreras.
Dag 2: Din order packas och hämtas upp. 
Dag 3-4: Du kan hämta ut din order. 

Earlybird - leverans till dörren:  
Dag 1: Din order registreras.
Dag 2: Din order packas och hämtas upp. 
Dag 3-6: Din order levereras. 


Citymail - levereras till dörren: 
Dag 1: Din order registreras.
Dag 2: Din order packas- 
* Citymail hämtar endast paket på tisdagar och delar ut på fredagar samma vecka. Leveranstiden kommer därför att påverkas av när du lägger din order.  


Vad händer om en leverans blir försenad? 

Om en leverans är försenad eller inte kan skickas på grund av fel i lagersaldo eller andra skäl, kommer du som kund att informeras om detta så snart möjligt och senast 5 arbetsdagar efter att du har lagt ordern. Du kan då välja att byta vara eller avbryta ordern och få pengarna åter. Beställer du till utlandet kan OLIKA inte ta ansvar för eventuella förseningar orsakade av tullen. Om ditt paket blir försenat på grund av något som sker hos distributörerna kan vi dessvärre inte ta ansvar för det. 


Hur vet jag vad fraktkostnaden blir? 

Kostnaden beror på vilken leverantör du väljer och hur stort paket du köper. Du ser fraktkostnaden i kassan och kan välja det alternativ som passar dig bäst. 

Vad händer om jag inte hämtar ut mitt paket? 

Vi debiterar 200 kronor (SEK) i administrativa avgifter om ett paket inte hämtas ut. Outhämtade paket ses aldrig som en retur. Lite längre ner kan du läsa om hur du returnerar en vara till oss. 

Hur levereras digitala produkter? 

E-böcker och ljudböcker skickas som nedladdningsbara filer till dig. Dessa filer är enbart för personligt bruk och du får inte kopiera dem eller sälja dem vidare. Köper du digitala sagostunder eller utbildningar hittar du dem i inloggat läge. Där kommer du åt dina sagostunder och utbildningar.