Normkreativa böcker, till vilken ålder letar du?

Låt oss presentera: Piraterna!

Allt kan hända när Ragnhild Rysare, Tilde Träben, Helle Hajtand, Samira Svärdslukare, Katinka Krok, Olga Os och Marulks-Mia ger sig ut på haven! De är vilda, roliga, snälla och solidariska. Det finns sex böcker om piraterna som handlar om att rädda alltifrån regnbågsskatter till klimatet. Skrivna på härligt rim, som också underlättar språkinlärningen.

Upptäck piratböckerna ca 3-6 år

Stärk barnen med spännande och normkreativa barnböcker! En bok varannan månad. Du kan säga upp prenumerationen när du vill.

Gå med i OLIKA bokklubb

Bokklubb för barn 0-12 år

Nu kan alla ta del av populära sagostunder med Drag Queens. Varje sagostund är ca 20-30 minuter, och de läser alltifrån Konrds klänning till Askungen. Garanterat roligt!

Bjud in till en sprakande sagostund

Alla sagostunder med Drag Queens

OLIKA underlättar för mig när jag ska arbeta med diskrimineringsgrunderna i F-3. All litteratur går att koppla till flertalet av dem så att olikheter tas upp på ett naturligt sätt utan attdet blir en stor grej. Samtidigt är böckerna favoriter även hemma hos mina egna barn, tex Piraterna som ger en fin bild av att tjejer kan vara pirater.

Lina Rask, förstelärare Ektorpsringen

Min dotter har prenumererat på er bokklubb sen hon var 9 månader och varje bok har blivit den nya favoriten. Hon ÄLSKAR att läsa. Just OLIKAs böcker är viktiga för att hon ska få se människor av olika klass, färg, funktionsvariationer, genus osv som något självklart.

Jessica

60% av vår bokhylla består av OLIKA böcker, båda barnen älskar dem. Och för barnet med funktionsvariationer tycker jag som förälder att det känns extra bra i hjärteroten att visa hur OLIKA vi faktiskt är,

Lovisa

Som förälder och förskolelärare brinner jag för normkritik. Det är viktigt att alla barn får veta att de kan vara vem de vill. Vill också ge goda värderingar och en gnutta civilkurage. Barn som vågar stå upp för sig själva och andra. Böckerna berör empati, känslor, spänning och äventyr med genomtänkta karaktärer och illustrationer. Tack för att ni gör mitt jobb lite lättare!

Linda Larsson

OLIKA förlag visar mina barn att det är okej att vara hur man vill och vem man vill! Det skapar mer förståelse för andra människor och det kan vara en trygghet och igenkänning för mina barn. Böckerna presenterar sådant som fortfarande kan ses som ovanligt, som 2 mammor, som något vanligt och det gör att det inte är så big deal utan det är ju bara två föräldrar - som vilka föräldrar som helst!

Viktoria

OLIKA är ett litet frö som behövs för att inkludering och normkritik ska få chansen at slå rot. Ni vänder er till de små, men utbildar så många fler. TACK för det! 💜💙💚💛🧡❤️

Elin Malmberg

OLIKA hjälper mig att visa mina barn vilken variation det finns av människor. Hur olika vi är. Hur olika vi lever. Hur olika vi blir kär. Hur mycket olika vi tycker om. Hur olika vi känner. Era böcker berikar vårt liv med mångfald av alla de slag!

Elin Nordvall

OLIKA förlag stöttar mig som föräldertill att visa olika människor, familjer, relationer och vikten av att vara olika. OLIKa förlag är det viktigaste förlaget och jag vill verkligen se er växa tillsammans med förskolor, skolor, organisationer och familjer där ute. Åh vad ni betyder mycket för mig och min dotter Ni är såååååå viktiga! 💪 ❤️

Ellen

Använd det magiska ordet HEN

Med ordet hen ger vi alla barn möjlighet att vara sig själva.

Prova att byta ut hon eller han mot HEN i sånger och lekar.

"Björnen sover i sitt lugna bo
Hen är inte farlig
Bara en är varlig
Men man kan hen aldrig tro!"

När du pratar med barn om att tycka om någon eller vara kär: använd HEN för att öppna upp: "Finns det någon du gillar extra mycket om? Vad heter hen?"

Tipset kommer från Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2.

Köp boken

OLIKA på Instagram

Följ oss så förändrar vi världen tillsammans!