Föreläsning: Boken som ögonöppnare

- I vilka situationer bemöts barn ojämställt?
- Genusfällor och genuskrux
- Praktiska och enkla tips för förändring!

Häng med du också och lär dig mer om vanliga genusfällor, men framför allt hur vi kan göra jämställdhet och ge alla barn 100 möjligheter istället för bara 2. Det handlar om hur vi stärker barn att vara sig själva, som de unika och fantastiska individer de faktiskt är, istället för att de ska hindras av ojämställda förväntningar och genusfällor.

Föreläsningen passar för föräldrar, förskolor, skolor, föreningar och alla som möter barn i sitt arbete. Vi anpassar inehållet efter er verksamhet.

Boka utbildning!
Porträtt av Kristina Henkel

Föreläsare Kristina Henkel

Föreläsningen bygger på boken Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2,och hålls av föreläsaren och författaren Kristina Henkel. Boken har kallats för ”genusbibeln för alla som vill göra jämställdhet” och finns översatt till norska, serbiska, engelska, spanska och koreanska.

Kristina är expert på jämställdhet och normkreativitet och utbildar och handleder alltifrån arbetslag med 10 personer till storföreläsningar med 1500 personer. Kristina Henkel är påläst, insatt och engagerad och bjuder på tankeväckande övningar och många skatt. Med Kristina på scen blir det inte tråkigt!

Sagt om föreläsningen

Alla som möter barn borde gå den här kursen! Enkelt, roligt, så många nya tankar och idéer.Föreläsaren har härlig energi och det är bra kvalitet på filmerna. Nu vill vi börja göra jämställdhet!

Kursen stärker oss som föräldrar, vi är liksom överens om att vi vill att alla barn ska få en jämställd uppväxt men det är inte så enkelt att veta vad vi ska göra. Nu har vi fått många praktiska tips och gemensam kunskap att utgå ifrån och samtala vidare kring.