Förebilden Kind Emily: prata med era barn om olikheter!

Förebilden Kind Emily: prata med era barn om olikheter!

Förebilden Kind Emily: prata med era barn om olikheter!

På instagram heter hon @kind.emily och beskriver sig själv som en krigarmamma, ensamstående med fyra barn, varav två har Downs syndrom. I en intervju berättar hon vad representation betyder och hur viktigt det är för barnen att få se andra med Downs syndrom.

– Det där är ju jag! brukar mitt barn säga, och le stort.

Berätta om er familj, vilka är ni?
Vi är Mamma Emily med barnen Julian 14, Aldous 8, Walter 4, och Edwin 3 år. 
Julian och Walter har Downs syndrom.

Vad gör ni helst tillsammans med familjen?
Vi är gärna ute i skog och mark och upptäcker saker. Vi rör oss mycket, på lekplatser eller ute i naturen. Vi umgås gärna med vänner och familj och uppskattar en picknick vid sommarstugan ute i skärgården. 

Vad betyder representation för dig och barnen? 
Det är viktigt att låta alla olika sorters människor får synas och figurera i samhället. Inte endast som sin diagnos, syndrom eller grupp, utan som en människa,  som vem som helst.  Det är viktigt för alla medborgare att kunna få känna igen sig och känna tillhörighet i samhället. Ja, min äldsta son med Downs syndrom blir alltid glad när han får se en annan medborgare med Downs syndrom (i olika sorters sammanhang). "Där är en som jag" brukar han säga då och ler alltid stort. 

Något tips du vill dela?
OLIKA förlag gör ju en stor insats på detta område. Just att läsa tillsammans öppnar upp för frågor och funderingar och vid en lässtund är det ett ypperligt tillfälle att passa på och prata om olikheter. Instagramkonton jag vill tipsa om:  @teckensomstod, @elliotbakar, @negmottaghi, @marijonettmamman 

Vad skulle du vilja säga till alla som läser?
Prata gärna med era barn om olikheter hemma och att vi alla är olika. Tänk på vilka ord ni använder när ni pratar om medborgare som inte följer den så kallade normen. Passa på att inkludera, visa intresse och hälsa gärna när det finns tillfälle. Vi blir jätteglada! 

Tack Emily för pratstunden!💖💜💚
Följ Emily på Instagram: @kind.emily

Tips på böcker med Downs syndrom:

Lämna kommentar

*Obligatorisk