Så funkar OLIKA bokklubb

Här har vi samlat vanliga frågor och svar kring bokklubben. Har du fler frågor, kontakta oss så hjälper vi dig! 

Hur väljer ni ut böcker till OLIKA bokklubb? 

Bokklubben är indelad efter ålder. Men ålder är bara en siffra och barn är olika. Prova gärna en klubb du tror passar och är du osäker väljer du en löpande prenumeration så att du enkelt kan byta klubb. Det finns också provläs till varje bok för att du ska kunna se om boken passar ditt barn.

Hur ofta kommer böckerna och hur betalar jag?

Böckerna skickas ut varannan månad; februari, april, juni, augusti, oktober och december, det är klubbens utskicksmånader och böckerna går ut i början av varje utskicksmånad. Klubben betalas med kort. Vi kan tyvärr inte erbjuda faktura. Välj mellan en löpande prenumeration eller en fast prenumeration om 6 månader (3 böcker) eller 12 månader (6 böcker). 

När får jag första boken i OLIKAs bokklubb?

Det beror på när du går med. Men från att du får första boken så är det varannan månad (se utskicksmånaderna ovan) som gäller. När du går med i klubben (orderdatumet) dras det aktuella beloppet från ditt kort, och därefter dras summan samma datum varannan månad och alltid den 1:e i betalmånaden. Du får ett mejl från oss varje gång en order läggs och betalning dras, så att du enkelt kan se vad som sker. 

Betaldatumet och utskicksdatumet skiljer sig alltså åt och det beror på att vår tekniska lösning inte kan hantera annat än omgående betalningar medan vi har fasta utskicksdatum. Vi hoppas att det här inte ställer till bekymmer för dig. 

Hur skickas böckerna i OLIKAs bokklubb?

Böckerna skickas med Early Bird. I de fall Early Bird inte kan leverera till din adress, byts Early Bird ut till Schenker och då kommer paketet till ett utlämningsställe. Du får en avisering på ditt mobilnummer och på din mejl från Early Bird när paketet levereras.

Kan jag hoppa över en bok, pausa en prenumeration eller avsluta? 

Har du en löpande prenumeration kan du göra allt detta själv. Om du vill avbryta kommande bok behöver du göra det innan pengarna dras för den kommande boken, för när pengarna dras börjar boken att packas. Vi skickar ut mejl till dig minst två veckor innan pengarna dras så att du har god tid på dig. I den fasta prenumerationen går det inte att hoppa över, pausa eller avsluta. Logga in på ditt konto här på olika.nu eller klicka på Hantera prenumeration i ditt välkomstmejl.

Hur vet jag vilken bok som kommer nästa gång? 

Två veckor innan utskicksdatum får du ett mejl med information om nästa bok. Har du en löpande prenumeration och vill göra ändringar, gör de senas den siste i månaden innan utskicksmånaden. När du går med i bokklubben godkänner du också att vi skickar mejl till dig, med information om nästa bok. 

Kan jag ge bort en prenumeration? 

Det går jättebra. Det du behöver göra då är att fylla i att prenumerationen ska till en annan leveransadress, det gör du i checkout. Tecknar du en löpande prenumeration är det dock endast du som har köpt och har ett login som kan göra ändringar. Det är även du som får mejl med information om kommande böcker. Vill du att fler ska få samma mejl, hör av dig till vår kundtjänst så kan vi lösa det. 

Hur ändrar jag adress i bokklubben?

Du kan enkelt logga in på ditt konto och ändra din adress. För att hinna registreras behöver adressen ändras senast den 1:e i respektive utskicksmånad. Vi får ingen information från adressändring eller liknande från Adressändring eller Skatteverket, därför är det viktigt att du själv ändrar din adress. 

Kan jag lämna tillbaka en bok i bokklubben?

I den löpande prenumerationen kan du hoppa över, pausa eller avbryta din prenumeration så länge nästa order inte har dragits och vi har börjat packa böckerna. När du pausar eller avslutar påverkar det alltid nästkommande betalning och utskick. För den betalning som redan dragits kommer boken att skickas ut.  

Fler frågor? 
Hör av dig till oss så hjälper vi till!