Pappa, pappa och två döttrar - det här är familjen Valencia!

Pappa, pappa och två döttrar - det här är familjen Valencia!

Pappa, pappa och två döttrar - det här är familjen Valencia!

Varje dag sprider de massor av kärlek till hundratusentals följare på Instagram. I en härlig pratstund med papporna Johan och John Valencia pratade vi om småbarnslivet, respekten de har för varandra, vikten av att omge sig med stöttande människor och att sortera bort onödiga "måsten" i livet.
 
Berätta, vilka är ni?
– Vi är Johan och John Valencia, två pappor till våra döttrar Miriam och Astrid. 
 
Hur kan en dag hos er se ut?
– Vi lever ett väldigt vanligt småbarnsliv med förskola/skola varje dag och den där ständiga kampen att komma i tid på morgonen. Medan barnen är med sina kompisar jobbar vi. Sen hämtar vi dem efter mellanmålet och tar oss hem för lite lek eller någon aktivitet innan middag och senare läggning. 
 
Ni har ju släppt två böcker, har ni någon tredje bok på gång eller bokdröm ni vill berätta om?
– Just nu har vi ingen bok på gång men det hade varit väldigt roligt att få skriva en fristående fortsättning på "Miriam och den magiska tröjan". Vi får ofta frågan om det kommer en till, för den har varit otroligt uppskattad bland läsarna, både stora och små. 
 
Vad gör er glada?
– Vi älskar familjelivet och är så otroligt glada över våra döttrar. Det känns så otroligt fint att vi fått uppleva föräldraskapet, något som ingen av oss tagit för givet.
 
Vad gör er ledsna?
– Vår omvärld. Idag är klimatet otroligt hårt både i vanliga livet men framförallt digitalt. Vi försöker sprida positiv energi i våra sociala medier och lära våra barn hur vi ska tänka och vara för att göra gott, både mot oss själva men även för vår omgivning.
 
Vad hittar ni helst på som familj?
– Det kan vara vad som helst. Vi älskar att resa och upptäcka nya platser med barnen. Men vi åker även gärna till vårt lantställe och hälsar på Johns föräldrar som står barnen väldigt nära. 
 
Tre saker ni ser fram emot med 2024? 
– Två nya projekt som ska lanseras som vi jobbat på under en längre tid. Det ena släpps i mitten på juni och det ska bli roligt att testa något vi aldrig gjort förut. 
Men såklart livet med barnen, se dem växa upp och bli ett år äldre. Miriam börjar första klass vilket känns helt otroligt. 
 
Vad uppskattar ni mest med varandra?
– Vi har en enorm respekt för varandra. I och med att vi är gifta småbarnsföräldrar OCH jobbar tillsammans ser vi väldigt mycket av varandra. Det är många olika relationer som vi behöver ha med och till varandra. Utan den grundläggande respekten och kärleken hade det här blivit svårt för det är klart att vi tycker olika om saker eller kanske drar åt varsitt håll i någon jobbfråga. Då får vi gå tillbaka till varför vi valt att ha vårt liv så här och se olikheterna som styrkor. 
 
Ni är förebilder för väldigt många som följer er! Vad vill ni säga till dem?
– Att framtiden må vara oviss men den ligger i dina händer. Ingenting är omöjligt och vi har alla val och möjligheter. Ta vara på dina och se till att omge dig med bra människor som lyfter och stöttar dig. Många saker som vi upplever som "måsten" kan vi faktisk sortera bort. Ja, det gäller även relationer som inte känns bra. 
 
Och vilka är ERA förebilder?
– Jag, John, skulle säga mina föräldrar som funnits där och stöttat mig genom hela livet från det att jag kom till dem när jag vara 9 månader gammal. Ja kunde inte fått det bättre och jag är dem evigt tacksam för allt jag fått uppleva tillsammans med dem. Sen säger jag också Johan för hans tålamod, såklart med barnen, men även med mig.
 
Har ni något ni vill tipsa våra följare om? - böcker, konton, lifehacks - vad som helst!
– Förutom alla fantastiska böcker hos OLIKA så vill vi tipsa om att ge er gåvan av tid. Kika i era kalendrar och prioritera om så att ni får mer tid för lugn, ro och reflektion. Kanske är du en person som stressar genom livet och som en vacker dag upptäcker att fem år har gått och du inte har en aning om vad du har gjort. Vårt tips är att stanna upp, andas och fundera på vad du mår bra av. Kanske vill du byta väg eller bara riktning - du bestämmer!

Tusen tack för pratstunden! 💖
 
Om du inte redan följer Johan och John på instagram så hittar du dem här: @PappaPappaDotter 
Här hittar du deras böcker: 

Lämna kommentar

*Obligatorisk