Läsfrämjande projekt

Alla barn ska  kunna läsa och ha tillgång till språket. Det är en av anledningarna till att vi också driver Läsfrämjande projekt tillsammans med fantastiska partners. Tell your sport story driver vi ihop med idrottsrörelsen och Spela bok tillsammans med gamingvärlden. Båda med stöd av Kulturrådet!

Vad är Tell your sport story? 

Det är ett läsfrämjande projekt där vi jobbar för att få ut litteratur och läsning i idrottens värld. Vi gör det genom att ta fram härliga böcker inspirerade av verkliga förebilder och bygga koncept som fungerar på träningar, cuper och liknande event. Partners är bland annat SISU Östergötland och Fotbollförbundet i Östergötland. Vi gör det med stöd av Kulturrådet. Läs mer på projektets egen sida och på TYSS instagram.  

Vad är Spela bok? 

De flesta barn älskar att spela, men färre gillar att läsa. Hur kan vi med hjälp av spelets värld göra det lättare och roligare att lära sig att läsa och förstå det en läser? Det var upptakten till projektet Spela bok. Tillsammans med mellanstadieklasser utforskar vi hur de skulle vilja ha ett spel som gör det roligare att läsa. En prototyp har tagits fram tillsammans med Fully Studios i Göteborg och kommer att spridas till fler klasser under 2024. Vill du och din klass också vara med och prova? Hör av dig till oss!