Föreläsning: 100 möjligheter - jämställdhet i praktiken!

Illustration. Person som säljer korv. Hen har två ketchupbehållare, den ena har rosa ketchup och den andra är blå. Personen frågar: "Ska det vara till en tjej eller kille?"

Ge alla barn fler möjligheter

• I vilka situationer bemöts barn ojämställt?
• Genusfällor och genuskrux
• Praktiska och enkla tips för förändring!

Häng med du också och lär dig mer om vanliga genusfällor, men framför allt hur vi kan göra jämställdhet och ge alla barn 100 möjligheter istället för bara 2. Det handlar om hur vi stärker barn att vara sig själva, som de unika och fantastiska individer de faktiskt är, istället för att de ska hindras av ojämställda förväntningar och genusfällor.

Föreläsningen passar för föräldrar, förskolor, skolor, föreningar och alla som möter barn i sitt arbete. Vi anpassar innehållet efter din verksamhet.

Boka utbildning!

Genusfällor och genuskrux

Tänk dig att ketchupen till din korv skulle vara rosa eller blå och du får bara välja den ena färgen. Orättvist och knasigt - det är vad många barn tycker om ojämställdhet.

Med humor och vardagsnära exempel visar föreläsaren att genusfällor finns överallt, bland leksaker och kläder, känslor och vänskap. Kursen ger praktiska tips på hur vi med enkla medel kan bemöta barn och ungdomar jämställt. Helt enkelt hur vi skapar lekfull, utseendemässig, språklig, vänskaplig, känslomässig och kroppslig jämställdhet!

Porträtt av Kristina Henkel

Föreläsare Kristina Henkel

Föreläsningen bygger på boken Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2, och hålls av föreläsaren och författaren Kristina Henkel. Boken har kallats för ”genusbibeln för alla som vill göra jämställdhet” och finns översatt till norska, serbiska, engelska, spanska och koreanska.

Kristina är expert på jämställdhet och normkreativitet och utbildar och handleder alltifrån arbetslag till storföreläsningar med flera hundra personer. Kristina Henkel är påläst, insatt och engagerad och bjuder på tankeväckande övningar och många skatt. Med Kristina på scen blir det inte tråkigt!

Sagt om utbildningen: 100 möjligheter - jämställdhet i praktiken

Alla som möter barn borde gå den här kursen! Enkelt, roligt, så många nya tankar och idéer. Föreläsaren har härlig energi och det är bra kvalitet på filmerna. Nu vill vi börja göra jämställdhet!

Kursen stärker oss som föräldrar, vi är liksom överens om att vi vill att alla barn ska få en jämställd uppväxt men det är inte så enkelt att veta vad vi ska göra. Nu har vi fått många praktiska tips och gemensam kunskap att utgå ifrån och samtala vidare kring.

Jämställdhet, varför är det viktigt?