Föreläsning: Alla rätt - en skola fri från våld

Rörlig animering. "Alla Rätt #samtyckeiskolan"

Verktyg för att skapa förändring

• Ta nästa steg i arbetet med jämställdhet!
• Hur normaliseras skojbråk och verbalt och fysiskt våld?
• Arbeta med känslor, gränser och samtycke så att alla elever stärks!

Alla rätt är en verktygslåda som OLIKA har utvecklat med stöd av Skolverket. Verktygslådan innehåller metoder och tips för att dagens unga inte ska behöva skriva #metoo och hur vi skapar en skola fri från skojbråk, kränkningar, trakasserier och sexuella övergrepp. Helt enkelt det viktigaste provet som vi vuxna måste ha alla rätt på.

Föreläsningen passar för grundskolan årskurs 4-9, fritids och för föreningar och alla som möter barn och ungdomar i sitt arbete.

Boka utbildning!

Är skojbråk verkligen så roligt?

Mycket har hänt när det gäller jämställdhet och skolan, men fortfarande är det så att skojbråk och hårda tag är en del av killnormen som påverkar alla elever och skapar otrygghet. Det förebyggande mobbnings- och likabehandlingsarbete som tidigare har gjorts räcker inte. Vi behöver nya strategier - därför har vi skapat utbildningen Alla rätt.

Porträtt av Kristina Henkel

Föreläsare Kristina Henkel

Kristina är expert på jämställdhet och normkreativitet och utbildar och handleder alltifrån arbetslag till storföreläsningar med flera hundra personer. Kristina Henkel har bland annat gjort metodmaterialet Alla rätt och filmerna För en jämställd skola till Skolverket, skrivit böckerna En jämställd förskola & skola och Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2. Kristina Henkel är påläst, insatt och engagerad och bjuder på tankeväckande övningar och många skatt. Med Kristina på scenen blir det inte tråkigt!

Sagt om Alla rätt

Det är så bra med 0-tolerans, äntligen arbetar vi för gemensamma positiva normer på skolan, det gör verkligen skillnad.

Mia lärare åk 6

Så viktigt att vi pratar med elever om taskiga ord och att det påverkar alla på skolan, efter att vi har arbetat med Alla rätt har vi fått ett mycket snällare klimat.

Simon lärare åk 7

Vilket otroligt bra material. Det är så konkret och pedagogiskt. Alla skolor i Sverige borde ha detta!

Carolina rektor skola F-9.