Föreläsningar

Boka utbildning med OLIKA

Vill du fylla på med kunskap och skapa en gemensam grund att stå på? Inspireras till att syna normer och förändra dem med en kreativ ansats? Vi arbetar med förskolor, skolor, bibliotek, organisationer och företag och vårt mål är bidra till praktisk förändring. Nedan ser du våra befintliga föreläsningar, men vi kan också skräddarsy efter just ditt behov. Vi erbjuder föreläsningar, hel- och halvdagsutbildningar, handledning och projektledning.

Kontakta OLIKA

Våra föreläsare

På alla våra utbildningar har vi fokus på hur vi skapar praktisk förändring. Våra föreläsare har lång erfarenhet av att utbilda och är väldigt uppskattade.

Porträtt av Kristina Henkel

Kristina Henkel

Kristina är expert på jämställdhet och normkreativitet och utbildar och handleder alltifrån arbetslag till storföreläsningar med flera hundra personer. Kristina Henkel har bland annat gjort metodmaterialet Alla rätt och filmen För en jämställd skola till Skolverket, skrivit böckerna En jämställd förskola & skola och Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2. 

Föreläsningar med Kristina:
Normkreativitet, hur funkar det?
100 möjligheter - jämställdhet i praktiken!
ALLA RÄTT en trygg skola fri från våld

Porträtt av Leone Milton

Leone Milton

Leone är journalist och författare som har skrivit ett flertal böcker bland annat Ta makten - självkänsla, rädsla & ångest och Ta makten - normer, ideal & media. Leone varvar teori med sin egen personliga berättelse och resa. Hon bjuder på övningar som hjälper unga att bygga en stark självkänsla och få syn på alla de strukturer i samhället som håller dem tillbaka. Engagerat och intressant!

Porträtt av Marie Tomicic

Marie Tomičić

Marie är en expert på normer och normkreativitet. och har en bakgrund som forskare och lärare vid Linköpings universitet. Hon är en av grundarna av OLIKA och har lång erfarenhet av att utbilda alltifrån studenter och pedagoger till lärare, bibliotekarier och företag. Marie har bland annat skrivit den banbrytande boken Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2 samt handböckerna Ta makten - självkänsla, rädsla & ångest och Ta makten - normer, ideal & media.

Sagt om våra utbildningar

Lättsam och rolig föreläsare som gör att ett komplicerat ämne blir enkelt att förstå. Sätter i gång mycket tankar men också idéer. Bra med konkreta tips på hur vi kan jobba vidare. Bra att fokus är på praktik men att det underbyggs av teori.

Väldigt bra utbildning som väcker många tankar och känslor. Tydligt och enkelt språk, inspirerande och nytänkande.

Så viktigt med självmedkänsla, inte bara självförtroende och självkänsla. Tänk om jag hade fått lära mig det här tidigare i livet. Ta makten ger verkligen bra livskunskap.

Mycket givande. Bra upplägg, enkelt att lyssna på och fokus på den praktiska förändringen. Härligt med alla möjligheter som belyses. Fint att få konkreta tips för vårt arbete och vår fortsatta process.

Viktigt att vi pratar med elever om taskiga ord och att det påverkar alla på skolan, efter att vi har arbetat med Alla rätt har vi fått ett mycket snällare klimat.