Föreläsning: Normkreativitet, hur funkar det?

Illustration. Tre barn hoppar upp och ner i en soffa.

Praktiska metoder och tips!

• Hur påverkar normer vårt bemötande?
• Arbeta inkluderande - praktiska tips och metoder!
• Hur stärker vi barn och unga och ger dem fler möjligheter?

Vi har alla erfarenheter och förväntningar som påverkar vårt bemötande av andra människor. Genom att synliggöra normer,
sådant som vi ofta inte tänker på, kan vi ifrågasätta och skapa en inkluderande förskola, skola och verksamhet där fler berättelser och perspektiv får plats. Vi anpassar utbildningen efter er verksamhet och åldern på de barn och elever ni jobbar med.

Föreläsningen passar för skola, förskola, organisationer och verksamheter som möter barn och unga.

Boka utbildning!

Verktyg för att skapa förändring

Enligt Skolverket är det normkritiska perspektivet en nyckel för att kunna arbeta långsiktigt med jämlikhet, stärka alla barn och förebygga mobbning och trakasserier. Normkritiken är analysen utifrån de olika diskrimineringsgrunderna och normkreativitet är görandet, hur vi skapar förändring. Med ett normkreativt förhållningssätt kan vi se alla människors resurser istället för att låta oss hindras av stereotyper.

Porträtt av Kristina Henkel

Föreläsare Kristina Henkel

Kristina är expert på jämställdhet och normkreativitet och utbildar och handleder alltifrån arbetslag till storföreläsningar med flera hundra personer. Kristina Henkel har bland annat gjort metodmaterialet Alla rätt och filmen För en jämställd skola till Skolverket, skrivit böckerna En jämställd förskola & skola och Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2.

Kristina Henkel är påläst, insatt och engagerad och bjuder på tankeväckande övningar och många skatt. Med Kristina på scen blir det inte tråkigt!

Sagt om Normkreativitet, hur funkar det?

Grym föreläsare, engagerande och lagom ”pushig”. Väcker många tankar i ens eget förprogrammerade sinne. Tar med mig kloka tankar och ser fram emot att jobba vidare med normer, inkludering och normkreativitet!

Så bra! Gillar alla praktiska exempel. Att börja prata om normer, skillnaden mellan tolerans och inkludering, har verkligen varit en ögonöppnare.

Lättsam och rolig föreläsare som gör att ett komplicerat ämne blir enkelt att förstå. Sätter i gång mycket tankar men också idéer. Bra med konkreta tips på hur vi kan jobba vidare. Bra att fokus är på praktik men att det underbyggs av teori.

Fantastisk glädjespridande föreläsare. Kristina Henkel förtydligar normkreativitet på ett enkelt sätt. Det känns roligt och inte svårt att jobba med detta. Tack!

Väldigt bra utbildning som väcker många tankar och känslor. Tydligt och enkelt språk, inspirerande och nytänkande.