Förskola

Hej pedagog!

Här har vi samlat våra erbjudanden till dig. Hos oss hittar du normkreativa barnböcker, utbildningar, sagostunder och metodmaterial som hjälper dig göra jämställdhet och jämlikhet varje dag på förskolan. Du kan känna dig lugn med att det vi erbjuder stämmer överens med förskolans läroplan och likabehandling. Vi bjuder också på bokhandledningar, tips och annat kul för dig som arbetar med barn.

Våra utbildningar

Vill du och din kollegor ha kunskapspåfyllning och praktiska metoder och tips för förändring? Boka våra digitala utbildningar som består av föreläsningsfilmer och arbetsmaterial. Kurserna är uppbyggda för att passa som heldagsutbildning eller uppdelade på flera APT-möten.

Gör som Haninge och köp paket till alla förskolor!

När Haninge ville fylla på bokhyllan med representation hos alla sina förskolor satte vi ihop färdiga paket med normkreativa böcker, affisher, figurer och arbetsmaterial och skickade ut till Haninges alla förskolor. Vi håller i allt från offert till leverans och kan skicka ut till varje förskola. Är din kommun nyfiken på att göra samma sak? Vi plockar ihop utifrån vilken budget och inriktning ni vill ha. Hör av dig så gör vi ett förslag!

Kontakta oss

En inkluderande metodbok som påminner om det gemensamma i våra högtider och vad det innebär att vara människa!

Högtidsboken

Ta mig till boken

Boken för alla föräldrar, pedagoger och andra vuxna som vill ge barn fler möjligheter i en könsstereotyp vardag.

100 möjligheter istället för 2

Ta mig till boken

Samtycke och barns integritet

Böcker fulla av lek

Normkreativa hjältar

UppfinnarJohanna, Kivi, Piraterna, Konrad och barnet i Titta parken - alla är de våra normkreativa hjältar som du kan sätta på väggen eller hänga i taket. Låt dem inspirera till fler lekar, bredare representation och en lekfull känsla!

Digital sagostund med Dragqueens

Lady Busty och Miss Shameless älskar att bjuda in till sin färgglada värld full av kärlek, vänskap och glädje! Nu erbjuder vi digitala sagostunder med våra underbara Dragqueens.

Alla sagostunder

Arbeta med förskolans värdegrund

Låt våra böcker bli en del av förskolans värdegrundsarbete. Med hjälp av våra normkreativa böcker kan ni bredda representationen och ge barn fler förebilder och möjigheter. Det bästa är att det är enkelt. Du behöver bara läsa!

Bokpaket, pyssel och pride

Letar du efter spännande verktyg i arbetet med jämställdhet och normkreativitet? Vi har plockat ihop våra favoritböcker, pyssel och annat som hjälper dig att arbeta med förskolans värdegrund.

Diskussionsfrågor

Vi bjuder på bokhandledning till alla våra böcker. De är skrivna med ett normkritiskt tänk och ger inspiration till hur du kan ställa frågor som utmanar normer. Det finns också kunskapspåfyllning till varje bokhandlening för dig som är pedagog.

Piratkalas

Tips på roliga piratlekar, hajtårta, svängig piratmusik och annat kul.

Kalastips!

Tips och metoder

Här samlar vi normkreativa metoder, övningar och checklistor att göra tillsammans på förskolan. Gör en analys av bokhyllan, rita din familj och lär alla barn samtycke.

Normkreativitet, uppfinningar & återbruk

Följ oss gärna på Instagram