Foto, film & ljud

Vad är en digital värld utan foto, film och ljud? Det roliga med digitaliseringen är att vi utökar våra samarbetspartners. Berättelserna står fortfarande i fokus men formaten varierar. Nästa steg blir att ljudsätta våra berättelser och vi anar att det blir en utmaning. Hur låter en normkreativ berättelse? Vilken röst pratar Marulksmia, Kivi eller Abel i Lyckeskolan med?
Porträttbild av Angelika Prick i rosa och blå kavaj och rosa simglasögon på huvudet.

Angelika Prick

För många är Angelika Prick en av programledarna i Sommarlov på SVT. Hon jobbar också som skådespelare på bland annat Stadsteatern i Stockholm. För OLIKA har hon läst in de tre böckerna om fotbollsstjärnan Kosse Asllani. 

“När jag var liten tyckte jag det var läskigt att läsa högt, men idag är det mitt jobb och jag tycker det är roligt! Speciellt när jag får göra olika karaktärer.” 

Tove Rosander sitter vid en pallkrage med sallad, blå himmel i bakgrunden.

Tove Rosander

Tove jobbar som filmare och som bonde. Det är Tove som har filmat, redigerat och klippt våra digitala utbildningar och Sagostunder med Dragqueens. Tove har tidigare jobbat med UR och är en stjärna på att filma pedagogiskt och snyggt med ett extra öga för närvaro och detaljer i bakgrunden. När Tove inte filmar utvecklar och driver hon mikrojordbruk i Stockholm och håller spännande utbildningar om grönsaksodling.

Garagefilms logga och Alvdis och Hamsa mot svart bakgrund.

Garagefilm International

Prisbelönt filmbolag som drivs av Mimmi Spång, Rebecka Lafrenz och Anna-Maria Kantarius. Tillsammans söker vi stöd för att göra animerad film av känslodeckarserien med Alvdis och Hamsa som Bettina Johansson har illustrerat.

Garagefilm samarbetar med några av Sveriges mest spännande regissörer och vill göra avtryck med starka berättelser, höga konstnärliga ambitioner och en egen röst. 

Porträttbild av Nathalie Turesson och Nicholas Wakeham mot pastellfärgad bakgrund

VY Film

Ett Malmöbaserat produktionsbolag som drivs av Nathalie Turesson och Nicholas Wakeham. TIllsammans söker vi stöd för att animera och filmatisera våra fantastiska pirater!

Nathalie Turesson är utbildad vid Konstfack och har en gedigen erfarenhet av att animera, bland annat i animationsprojekt för film och teve, både i Sverige och USA. Nicholas Wakeham är utbildad vid Stockholms Filmskola och Biskops Arnö. Han har bland annat producerat Kspecial dokumentären Vinnaren tar allt för SVT.

Alice Johansson

Alice Johansson är fotografen som fotat och filmat våra härliga produktbilder och videos till den här sajten. Så många coola platser det finns i Göteborg där hon är baserad. Och så många coola barn!

Porträttbild av Isabelle Höjman.

Isabelle Höjman

Isabelle är journalist som också skapar dokumentärer och ljuddesign. Hon har tidigare jobbat med A-märkningen av film. Just nu jobbar Isabelle i ett projekt där hon ljudsätter våra älskade pirater.