Specialskriven bok

En person håller upp boken Skräphjältarna och ser glad ut.

Skapa böcker som förändrar!

Är du ett företag eller en organisation som vill lyfta ett ämne i form av en barnbok? Då är vi rätt partner. Vi har ett stort kontaktnät av författare och illustratörer och håller i projektet från idé till färdig bok. Alltid med visionen om böcker av hög kvalitet som bidrar till ett inkluderande samhälle. För oss är det viktigt att det är en idé som vi kan stå bakom, och som också går att göra på ett normkreativt sätt. Vi ger ut böckerna som en del av OLIKAs utgivning. Linköpings kommun, Röda korset, Bandyförbundet och Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning är några av våra nöjda kunder.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Barnbok om PTSD med Röda korset

Vi ville jobba med ett förlag som är normbrytande och kan belysa barns verklighet utanför de bredare spåren.”

Röda korsets behandlingscenter för krigsskadade och torterade ville ha en barnbok som också speglade hur det kan vara för barn och leva med en förälder som har PTSD. Vi jobbade med att redaktöra boken, hitta rätt illustratör, sätta ihop allt till en varm och spännande berättelse om Adnan. Boken presenterades på Bokmässan i Göteborg.

Till Adnans hemlighet

Skräphjältarna med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning

"Jättefina böcker! Vi är överlyckliga över det fina arbete ni har gjort! Stort tack!"

Laura Sanches, hållbarhetsstrateg på Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning ville ha en barnbok som uppmuntrar vuxna och barn att slänga skräpet där det ska vara, i soptunnan! Vi träffade barnen på förskolan som ritade och bertättade om sina idéer. Inspirerade av barnens idéer skapades Magiska metall, Peppiga plast, Coola Kompost och Glittriga Glas. Ett kul sätt att jobba med viktiga frågor på!

Till Skräphjältarna

Romska barnböcker med Linköpings kommun

När Linköpings kommun skulle jobba fram idéer och metoder för romsk integration skapade vi tre barnböcker tillsammans. Vi intervjuade romska barn och utifrån deras berättelser dramatiserade vi fram tre titlar. Marcus-Gunnar Pettersson som också är resande rom har gjort de härliga illustrationerna. Vi ordnade även release med dans och tal av borgmästaren i Linköping, samt besök av både radio och tidningar. Ett viktigt och lyckat projekt som gav positiv identifikation till romska barn!

Till böckerna inspirerade av romska barn
Porträtt av Linnéa Larsson som håller upp boken Flippa bollen, Linnéa!

Bandybok tillsammans med Bandyförbundet

När Bandyförbundet ville locka fler tjejer till sporten kom idén om en barnbok inspirerad av stjärnan Linnéa Larsson upp. Vi tyckte det lät spännande och att den skulle passa bra i vår serie om sportstjärnor. Vi projektledde allt från idé och intervjuer med stjärnan till slutlig bok. Bandyförbundet köpte in 1000 böcker och gav till unga som var nyfikna på sporten och vi har jobbat vidare med att sprida böckerna till bibliotek, skolor och föreningar. Boken presenterades på Bandyveckan i SVT!

Till bandyböckerna
Illustration. Pappa med spädbarn sitter i ett väntrum. En från vården står framför med utsträcka armar.

Jämställt föräldraskap med region Skåne

När Region Skåne skulle ta fram en metodbok i jämställt föräldraskap för mödrahälsovården och barnhälsovården letade de efter en samarbetspartner som kunde både normkritik och bokproduktion. Vi gjorde alltifrån att redaktöra och hitta illustratör till att skapa tryckfärdiga filer. Den färdiga boken "Jämställt föräldraskap - för barnens bästa", belönades med Stora Likarättspriset och Maria Borgelöv har gjort de fina illustrationerna.