OLIKAs klippa Leo om framtiden, drömmar och glimmers

OLIKAs klippa Leo om framtiden, drömmar och glimmers

OLIKAs klippa Leo om framtiden, drömmar och glimmers

Efter sex år på OLIKA väntar nya äventyr för vår fantastiska medarbetare Leo. Många av våra kunder känner honom som den glada, hjälpsamma killen i OLIKAs kundtjänst. För oss som har jobbat med honom har han alltid varit en strukturerad, hjälpsam och rolig kollega som vi kommer att sakna väldigt mycket. Innan vi säger hejdå bjuder vi på en personlig intervju med Leo, om framtiden, drömmar och glimmers i vardagen.

Vem är du?
Jag är en relativt gammal pojkgubbe i mina bästa år. Någon som njuter av te och det lilla lugna livet. Enkel och komplex på samma gång.

Vilka frågor får det att brinna lite extra för dig?
Miljön, hbtqi-rättigheter och att ingen människa är illegal.

Hur ser du på framtiden?
Tyvärr har jag inte min ljusaste syn på framtiden nu. Men jag hoppas att värnandet om vårt klimat och vår miljö ska komma högst på dagordningen för tillräckligt många snart så det kan bli förändring. Att vi faktiskt vill rädda våra villkor för drägligt liv, inte bara för oss utan för djur och natur med. 

Har du någon förebild?
Jag har aldrig haft förebilder direkt, men det finns många jag beundrar för en massa saker. Allt från Greta Thunberg till min mamma. Människor som orkar och knotar på trots allt motstånd vi möter. 

Vad drömmer du om?
Det är nog att klimatet kommer att räddas någorlunda, att det går att vända på skutan av förfall vi är mitt i. Att transpersoner inte längre ska jagas och ifrågasättas, att transvård ska vara tillgängligt för alla som behöver det. Transvård räddar liv! 

Vilka är dina glimmers?
Cykla i naturen i skarven mellan vår och sommar, dofterna och det skirt gröna. Människor som kämpar för minoriteters rättigheter. Alla som vägrar ge upp. Vilka hjältar de är! 

Vad ska du göra i sommar?
Jag ska njuta av det gröna och ladda batterierna. Hoppas det blir torrt och varmt väder emellanåt så jag kan ligga på gräsmattan och läsa böcker, gärna med hemmagjort iste i ett glas bredvid. Många cykelturer med ljudbok i öronen blir det med. Ibland stannar jag och tittar på korna i hagarna jag cyklar förbi. Det är rofyllt att bara stå och iaktta kossorna och deras kalvar.

Kanske tar jag ut svängarna med matlagningen med, när jag inte behöver göra lika många matlådor. Jag har nyligen börjat laga mat med tofu. Där finns mycket att upptäcka och att byta ut kött och kyckling från maträtter.

Jag har även tänkt att ta upp mitt tecknande igen. Jag är ingen superstjärna på det, men det har sen barnsben roat mig att sitta med papper och penna och låta fantasin få dra iväg. Ibland tar jag fram akvarellfärgerna också. 

Annars blir det mycket tid i soffan med antingen tv-spel eller film och tv-serier. Jag har alltid fängslats av berättande i bild, mina sinnen fångas bättre av det än bara text. Men jag är glad att jag via ljudböcker hittat in den berättande texten med. Så mycket rikedom det finns i all litteratur. 

Vad vill du säga till alla transpersoner där ute?
Du är fantastisk! Varenda ett av dina hjärtslag är värdefulla. DU vet vem DU är, ingen annan, bara du. Låt alla andra få se hur bäst du är!

Många av våra kunder har haft kontakt med dig genom åren, vad vill du säga till dem innan du slutar?
Det har varit fantastiskt roligt att få hjälpa till med allt som de behövt hjälp med. Att få så mycket fin feedback på böckerna vi ger ut och det jobb OLIKA gör och gjort genom åren. Det var kul att vara på Bokmässan för två år sen och möta många av våra kunder där. Så många fina och underbara som kämpar för att alla ska få samma förutsättningar till ett rikt och bra liv.


Tusen tack för den här tiden Leo! Lycka till med allt framöver!💜

Vill du veta mer om Leo? Läs hans viktiga debattartikel i Aftonbladet om transvården.

 

Leave a comment

* Required fields