Bibliotek

 

Hej bibliotekarie!

Vi älskar bibliotek och uppmuntrar våra kunder att låna först, köpa sen. Våra böcker speglar hela samhället: hon, hen och han, olika hudfärg, familjer, kärlek, vänskap, funktionsvariationer, nyanlända, gamla och unga. För ett levande bibliotek där alla känner sig sedda och välkomna.

Här på sidan har vi samlat böcker, utbildningar, metodmaterial och sagostunder. Vi presenterar också kommande boksläpp. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så missar du inget!

Nyfiken på vårens titlar?

Nytt år, nya möjligheter! Under 2023 planerar vi för runt 15 nya titlar. Förutom att bygga vidare på våra populära serier bjuder vi på viktiga teman som rasism, återbruk och pekböcker på samiska. Vi fortsätter att bredda vår egen representation av illustratörer och författare. Vi hoppas att du ska gilla vår utgivning lika mycket som vi gör!

Psst. Våra titlar trycks på återvunnet papper på Svanemärkta tryckerier. 💚

Till vårens titlar

Hur kan böcker ge barn fler möjligheter?


Digital kurs: Boken som ögonöppnare

Boka kurs

Världen behöver fler som Konrad!

Konrad älskar glitter, klänningar och tiaror. Han är en av våra hjältar eftersom han visar att killar kan ha på sig vad de vill, och samtidigt vara omtänksamma, snälla, busiga och bråkiga.

Normkreativa tips och metoder

Här samlar vi normkreativa metoder, övningar och checklistor att göra tillsammans med barn. Gör en analys av bokhyllan, rita din familj och prata om känslor och samtycke.

Digitala sagostunder fulla av glitter och kärlek

Lady Busty och Miss Shameless älskar att bjuda in till sin färgglada värld full av kärlek, vänskap och glädje! Med väskorna fulla av böcker, peruker och glitter åker de till förskolor och bibliotek och läser högt för barn. Nu kan du ta del av sagostunderna digitalt.

Alla sagostunder

Tell your sport story

Här har vi samlat våra sportböcker. Läs om sportstjärnor, gör kluriga quiz, se peppiga klipp på stjärnorna och snacka sport med hjälp av en mängd högläsningsunderlag.

Tell your sport story - för att framtiden är jämställd och jämlik!

Ta mig till TYSS

Normkreativitet, uppfinningar & återbruk

Digital läsförståelse

Våra digitala läsförståelser består av quiz, lucktexter och mellan raderna. De är roliga och enkla att jobba med, rättas automatiskt och du får svaren direkt.

Författarbesök eller illustratörsbesök

Våra författare och illustratörer kommer gärna och berättar om sina böcker och håller workshop för barn och unga. Du kan boka dem via oss. Vi följer Författarförbundets arvoden och håller i allt, från förfrågan till leverans och fakturering. Det ska vara enkelt och smidigt att boka våra kreatörer!

Boka författare eller illustratör

Böcker och värdegrund

Låt våra böcker bli en del av värdegrundsarbetet. Med hjälp av böcker kan vi bredda representationen och ge barn fler förebilder och möjigheter.

Diskussionsfrågor

Vi bjuder på bokhandledningar till alla våra böcker. De är skrivna med ett normkritiskt tänk och ger förslag på normkreativa frågor för spännande samtal med barn.

Fokus på minoritetsspråk 2023

Vi vet att många bibliotek kommer ha fokus på minoritetsspråk 2023. Här har vi samlat våra titlar på romani chib och i vår kommer även två böcker på samiska. Många av de trycka böckerna är slut men om intresset är stort kommer vi att trycka om dem våren 2023.

Till böckerna

Barnbokens makt att förändra

Följ oss gärna på Instagram