Piratkalas

Dags för Piratkalas!

”Aj, aj pirater
Vi är bäst
Skepp ohoj kamrater
nu blir det fest!”

Häng med Ragnhild Rysare, Marulks Mia, Tilde Träben, Katinka Krok och piratgänget på kalas!

Kalasstart med pirathatt

Det är bra att ha en tydlig start på ett kalas så att alla barn känner dig välkomna och för att skapa gemenskap – nu går vi alla in i piratäventyret!

Alla barn får varsin pirathatt att måla och klippa ut – skriv ut mallen eller gör en egen. Gör hål i båda ändarna av hatten och fäst en snodd. Vill du förstärka hålen? Tejpa på båda sidorna av pappret där hålet ska vara, sedan gör du hål med en hålslagare eller sax.

Sätt er i en ring och ge alla barn varsitt piratnamn som de ska ha under festen. Till exempel Hedvig Haj, Siri Svärdsslukare, Marulks Mohamed, Raymond Rysare, Kim Kikare och så vidare. Kom gärna på namnen tillsammans med barnen!

Skriv ut pirathatt

3 roliga och snälla piratlekar

”Aj, aj pirater
Gör skutan klar
Skepp ohoj kamrater
kom an vi drar!”

Baka hajtårta

Du behöver två sockerkaksbottnar – de är lätta att skära i. Fyll tårtan med sånt barnen gillar: bär, hackad choklad, sylt, banan eller något annat gott.

Färga grädden med blåbär eller blå karamellfärg. Forma tårtan som en haj och häll på den blå grädden. Minimaränger blir perfekta hajtänder, jordgubbar blir en härlig röd tunga och två lakritsbåtar blir ögon. Hajtårtan är klar!

Skriv ut tårtmall

Manettrådar med blod - bjud på piratmat

Vill du bjuda alla små pirater på något gott att äta? Då är manettrådar och piratbollar med blod något som brukar uppskattas! Gör manettrådar: koka spagetti med lite blå karamellfärg eller färga med en rödbeta. Gör piratbollar: stek vegobullar och häll på blod för de som vill - det vill säga ketchup!

Piratpåsar till godiset

Det finns massor med roliga sätt att göra godispåsar på, billigt och bra för klimatet.

Kaffefilter – vik ihop kanterna och häfta sedan ihop i toppen.

Ensamma strumpor – strumpmonstret brukar alltid äta upp den ena strumpan så att det blir en ensam kvar – perfekt som godispåse!

Toalettrullar – vik ihop varje ände och häfta när du har fyllt rullen med godis.

Tips på svängig piratmusik
Sjörövar Jenny från Kåldolmar och Kalsipper
Kom an kom an pirater Pippi Långstrump
Sjörövar fabbe Pippi Långstrump