Förebilden Muna Idow: kunde inte simma - startade simskola!

Förebilden Muna Idow: kunde inte simma - startade simskola!

Förebilden Muna Idow: kunde inte simma - startade simskola!

När Muna, 25, kom till Sverige 2015 kunde hon inte simma. Med väldigt mycket envishet och beslutsamhet lärde hon sig simma på egen hand. Nu älskar hon vatten och driver en simskola för vuxna. 

Du har startat simskolan Mermaid där du lär vuxna att simma. Hur kom du på den idén?

Jag växte upp på flykt i Afrika och fick aldrig lära mig att simma. När jag till slut fick göra det i Sverige insåg jag vilken frihet och trygghet det gav mig. Och hur roligt det är! Jag ville ge andra samma chans som jag fick, och därför startade jag Mermaid.

Vad var det bästa?

Att det inte bara handlar om att lära sig att simma och ha roligt. De som är med börjar också känna sig mer inkluderade i samhället. Det kändes extra kul.

Något jobbigt?

När jag startade Mermaid hade jag bara varit i Sverige i fyra år, och det var svårt att starta företag i ett nytt land, på en ny kontinent. Vad är f-skatt? Hur funkar skatter? Men med tiden byggde jag upp ett nätverk av människor som hjälpte mig.

Tips till andra?

Jag startade Mermaid som ett UF-företag under gymnasietiden, och det var bra att få stöttning från skolan. Så har du en idé, var inte rädd för att den är för stor. Testa du också!

Mer om Muna:

Favoritdjur: Katt
Favoritplagg: Slöja och matchande kjol
Tro: Religion
Sexualitet: Hetero
Blir kär i: Killar
Gör mig riktigt arg: Orättvisor
Får mig att skratta: Galna skämt


Följ Munas instagramkonto @mermaidsimskola 

Hitta fler spännande intervjuer i boken Ta makten #normer, ideal & media

❤️

Lämna kommentar

*Obligatorisk