Intervju med sångerskan Mariette: ”Jag vägrar tro att folk är elaka bara för att”

Intervju med sångerskan Mariette: ”Jag vägrar tro att folk är elaka bara för att”

Intervju med sångerskan Mariette: ”Jag vägrar tro att folk är elaka bara för att”

Artisten Mariette balanserar musikkarriären med livet som tvåbarnsmamma.
Samtidigt vill hon hjälpa andra att göra det bästa med sina liv. Intervjun med
Mariette tar upp livet som småbarnsmamma, artist och medmänniska.

Vem är DU?

Hej OLIKA och alla fina själar som läser detta. Jag är en trött småbarnsmorsa som
roddar livet med tre småbarn som så många andra. När jag inte är hemma och byter blöjor turnerar jag runtom i Sverige som liveartist, skriver musik och medverkar i olika media-sammanhang. Jag brinner extra för att sprida kunskap gällande HBTQI, IVF och familjer utanför normen. Jag vill hjälpa människor att finna inspiration till att skapa ett liv som dom kanske än så länge bara drömmer om. Att vara deras trygghet, när kanske ingen annan är det.

Vad gör dig glad?

Det är väldigt mycket som gör mig glad. Men något som gör mig extra varm om
hjärtat är när människor kommer fram till mig eller hör av sig till mig och berättar att
dom börjat våga vara sanna mot sig själva efter att ha inspirerats av den öppenhet
jag står för och visar utåt.

Vilken värld önskar du att dina barn växer upp och lever i, och hur tror du att vi
kan nå dit?

Jag hoppas på en värld där vi kan respektera varandras val och höja varandra
istället för att såra. Det är okej att tycka olika, men folk måste lära sig att alla har
rätten att leva på de sätt som själva gör dom lyckliga, så länge det inte skadar någon annan. Jag tror att vi måste fortsätta sprida kunskap för att få en förståelse kring vad kärlek faktiskt är och hur mycket bra det gör. Många av de människor som är ”emot” de som faller utanför normen är troligtvis osäkra, rädda eller saknar den kunskap för att kunna förstå. Jag vägrar att tro att folk är elaka ”bara för att” utan jag tror att det grundar sig i något annat.

Vad ser du mest fram emot med PRIDE?

All kärlek som sköljer över världen.

Hur ser 2024 ut för dig?

2024 är relativt lugnt för min del på turnéfronten. Jag har turnerat flitigt i många år nu och det här året ska jag försöka vara föräldraledig, men också fokusera på att skapa MYCKET ny musik i studion som ni förhoppningsvis kommer få höra under året!

Har du någon förebild?

Jag har många… en hel del musikaliska förebilder såklart så som Ani DiFranco,
Joni Mitchell, Björk, Peter Gabriel. En personlig förebild är min vän Malin Berghagen. Jag inspireras enormt av hennes styrka, öppenhet, ständiga nyfikenhet och förmåga att nå människor. Men egentligen är alla som öppet står för allas rätt att älska, mina förebilder.

Du är en förebild för många, vad vill du skicka med dem?

Den enda som kan göra dig lycklig är du, så var sann mot dig själv. Jag vet hur
ensamt det kan kännas, men du har så många bakom dig som fångar dig om du
faller. Du kan mer än du tror. Du klarar mer än du tror.

Tre tips till våra följare.
💕 Gör det inte svårare än vad det behöver vara
💕 @familjenco vår familjs konto som min fru driver. Det är fullt med kärlek,
humor och trygghet.
💕 Påsklämma till barnens tacos!

Tack härliga Mariette för att vi fick intervjua dig!💜


Text: Emmy Edman

Leave a comment

* Required fields