Skola

 

Hej lärare!

För att skapa förändring krävs en gemensam kunskapsgrund. Vi har lång erfarenhet av att leverera uppskattade utbildningar kring jämställdhet, normkreativitet, hur vi förebygger diskriminering och skapar en trygg och jämlik skola.

Vi erbjuder också skönlitteratur och handböcker som stämmer med skolans läroplan och likabehandling. Skrolla ner och ta del av bokhandledningar, digitala läsförståelser och roliga quiz att göra med eleverna.

Våra utbildningar

Vill ni ha kunskapspåfyllning, praktiska metoder och tips för förändring? Boka våra digitala utbildningar som består av föreläsningsfilmer och earbetsmaterial. Ett enkelt och roligt sätt att jobba med jämställdhet och jämlikhet på.

Armarna

En övning från utbildningen Alla rätt


Två viktiga affischer i ett paket. Perfekta att sätta upp i skolan eller på fritids.

Skapa en trygg skola

Livsviktig kunskap på väggen

Till affischerna

Ta makten!

Vad händer när du tänker på det som är bra med dig istället för tvärtom? Hur kan du hantera jobbiga tankar och känslor? Och vad händer när du börjar förändra omvärlden istället för dig själv? Använd din röst och förändra det som inte funkar. 

Ta makten ger livsviktig kunskap till alla tonåringar!

Beställ Ta makten

Övningar från Ta makten

Tänk på dig själv som en vän. Vilka är dina rädslor? Vilka är dina speglar? Räkna på normer. Och mycket mer!

Alla övningar

Roligt sätt att öva läsning

Våra digitala läsförståelser rättas automatiskt. Vi bjuder på quiz, lucktest och mellan raderna till våra böcker från 6 år och uppåt. Roligt och enkelt att använda för både lärare och elever.

Gör som Haninge kommun

När Haninge kommun satsade extra på jämställdhet på förskolorna tog vi fram ett specialpaket med böcker, affischer och extramaterial och skickade ut till varje förskola. Att ha böcker som pekar åt samma håll som likabehandlingsplanen och förskolans läroplan är något vi brinner för.

Arbeta med skolans värdegrund

Låt våra böcker bli en del av skolans värdegrundsarbete. Med hjälp av böcker kan vi bredda representationen och ge barn fler förebilder och möjigheter.

Alla rätt - en verktygslåda för förändring i skolan

Ta nästa kliv i arbetet med jämställdhet. Tillsammans kan vi göra skolan till en trygg och inkluderande plats präglad av jämställdhet, respekt och samtycke. En skola fri från kränkningar, sexuella trakasserier och våld.

Ta mig till boken

Diskussionsfrågor

Vi bjuder på bokhandledning till alla våra böcker. De är skrivna med ett normkritiskt tänk och ger förslag på normkreativa frågor.

Metoder och checklistor

Få syn på normer genom att göra en analys av bokhyllan, ta del av normkreativa tips och följ vår blogg så missar du inget roligt.

Normkreativ inspiration

Pride och bokpaket

Letar du efter spännande verktyg i arbetet med jämställdhet och normkreativitet? Vi har plockat ihop våra favoritböcker och annat som hjälper er att arbeta med förskolans värdegrund.

Författarbesök eller illustratörsbesök

Våra författare och illustratörer kommer gärna och berättar om sina böcker och håller workshop för barn och unga. Du kan boka dem via oss. Vi följer Författarförbundets arvoden och ett besök på upp till två timmar kostar 7 500 kr.

Boka författare eller illustratör

Följ oss gärna på Instagram