Vad kan en göra av en trasig stol? Sarah Vegna tipsar!

Vad kan en göra av en trasig stol? Sarah Vegna tipsar!

Vad kan en göra av en trasig stol? Sarah Vegna tipsar!

Författaren Sarah Vegna är just nu aktuell med nya boken Lo räddar en stol. En bok om återbruk och att se möjligheter! Här berättar Sarah hur återbruk blev en självklar del i hennes liv, och ger tips på saker du kan göra av en trasig stol.

Jag växte upp i ett återbrukshus. Det var bara min pappa och jag. Han är utbildad möbelsnickare, men arbetade deltid som undersköterska. Det fanns inte mycket pengar så allting togs till vara, renoverades upp, fixades med, eftersom det var för dyrt att köpa nytt. Även huset.

Pappa lyckades köpa ett litet torp när jag var fyra år. Det fanns inte ens vatten och avlopp i huset när vi flyttade in. Han hjälpte andra som hade hus som skulle rivas, och det virket tog han till vara och byggde vidare på torpet som småningom har blivit en villa.

Jag var väl inte alltid jättenöjd med det här som barn, att så sällan få nya saker, men jag tänker att det på så många sätt har format mig till den jag är. Och nu, när så många människor vill ta vara på saker istället för att köpa nytt, så hoppas jag kunna bidra med lite kunskap och inspiration.

Att jag valde stolen till den första boken om Lo var för att en stol har en bra grundkonstruktion. Om man inte är van vid att snickra så är en rak, enkel stol en bra form att bygga vidare på. Jag har byggt om många stolar ihop med mina barn.Här är några tips på vad du kan göra av en gammal stol:

Leksaksförvaring

Förvaring av smutstvätt

Att odla blommor och annat i

Om du istället sätter gångjärn på sitsen, får du både förvaring och sittplats.

Eller kanske ha öppningen framåt och sätta ett extra hyllplan i mitten - ett perfekt garage till leksaksbilarna!

 

Tack Sarah för inspirationen! 💚

Böcker av Sarah Vegna:

Lo räddar en stol
Vi odlar smultron
Vi bakar bullar
Vi tvättar bilen

 

 

 

 

Lämna kommentar

*Obligatorisk