Gör som Gluntens Montessoriskola - stärk arbetslag och elever med utbildning och böcker från OLIKA!

Gör som Gluntens Montessoriskola - stärk arbetslag och elever med utbildning och böcker från OLIKA!

Gör som Gluntens Montessoriskola - stärk arbetslag och elever med utbildning och böcker från OLIKA!

Gluntens Montessoriskola har gått vår digitala kurs Normkreativitet i skolan, och sedan kompletterat med vårt stora bokpaket för skola. Här berättar fritidsledaren Linnéa Norman om hur de har arbetat med inkludering och ger värdefulla tips till andra skolor som vill göra samma sak. 

Vi gick utbildningen Normkreativitet i skolan under våra månadsvisa kvällsmöten. Tillsammans kunde diskutera och komma med idéer hur vi skulle använda det vi lärde oss rent praktiskt i verksamheten.

Vi tyckte att utbildningen var väldigt lärorik och intressant eftersom vi har en verksamhet med många elever med olika behov. Utbildningen gav oss konkreta och pedagogiska metoder och praktiska verktyg att använda inom alla åldrar.

Utbildningen har skapat en öppenhet mellan både lärare och elever, vilket har lätt till en mer inkluderande verksamhet. Eleverna har också fått större förståelse för varandra! 

Genom olika projekt och aktiviteter har vi jobbat både teoretiskt och praktiskt med normer. Några områden vi har arbetat med:

  • Kränkande språkbruk - punktmarkera när någon säger något - alltid agera. Trestegsmetoden, samtala och skapa en öppenhet i verksamheten. Nätprat genom frågor och samtal utifrån filmer. 

  • Känslor - bildstöd, dansstopp, större bredd på hur känslor kan se ut, rollspel/drama med styrda känslor, lära sig läsa av andras känslor.

  • Magkänsla - bra och dåliga hemligheter, jobba med andning och avslappning. Rollekar, jobba med självkänsla - stärka “jaget.”


Utöver verktyg för att bemöta och arbeta med eleverna utifrån ett normkreativt perspektiv, så har vi i personalen också utvecklats inom arbetslaget.

Efter utbildningen har vi haft böcker från OLIKA i topp på önskelistan, och tvekade inte en sekund på att beställa bokpaketet Skola 6-12 år när vi fick möjlighet. Ett bokpaket med massor av böcker som vi längtat efter. Nu är vi så peppade att läsa tillsammans med eleverna! Vårt tips är att gå OLIKAS digitala kurs tillsammans och sedan arbeta med deras bokpaket! Ni kommer inte att ångra er - välj OLIKA!

 

Tack Linnéa och Gluntens Montessoriskola för att ni ville dela med er och för att ni väljer OLIKA! ❤️ 

Lämna kommentar

*Obligatorisk