OLIKA är ett litet frö som behövs för att inkludering och normkritik ska få chansen at slå rot. Ni vänder er till de små, men utbildar så många fler. TACK!

Elin Malmberg

OLIKA underlättar för mig när jag ska arbeta med diskrimineringsgrunderna i F-3. All litteratur går att koppla till flertalet av dem så att olikheter tas upp på ett naturligt sätt utan att det blir en stor grej.

Lina Rask, förstelärare

Min dotter har prenumererat på er bokklubb sen hon var 9 månader och varje bok har blivit nya favoriten. Hon ÄLSKAR att läsa. I era böcker ser hon människor av olika klass, färg, funktion, osv som något självklart.

Jessica

OLIKA förlag stöttar mig som förälder att visa olika människor, familjer, relationer och vikten av att vara olika. Åh, vad ni betyder mycket för mig och min dotter Ni är såååååå viktiga! 💪 ❤️

Ellen

60% av vår bokhylla består av OLIKA böcker, båda barnen älskar dem. Och för barnet med funktionsvariationer känns det känns extra bra i hjärteroten att visa hur OLIKA vi faktiskt är.

Lovisa

Som förälder och förskolelärare brinner jag för normkritik. Alla barn ska veta att de kan vara vem de vill. Vill också ge goda värderingar och civilkurage, barn som står upp för sig själva och andra. Tack för att ni gör mitt jobb lite lättare!

Linda Larsson

OLIKA förlag visar mina barn att det är okej att vara hur man vill och vem man vill! Det skapar mer förståelse för andra människor och det kan vara en trygghet och igenkänning för mina barn.

Viktoria

OLIKA är det viktigaste förlaget och jag vill verkligen se er växa tillsammans med förskolor, skolor, organisationer och familjer där ute!

Ellen

OLIKA hjälper mig att visa mina barn vilken variation det finns av människor. Hur olika vi är. Hur olika vi lever. Hur olika vi blir kär. Hur mycket olika vi tycker om. Hur olika vi känner. Era böcker berikar vårt liv!

Elin Nordvall

Böckerna presenterar sådant som fortfarande kan ses som ovanligt, som 2 mammor, som något vanligt och det gör att det inte är så big deal utan det är ju bara två föräldrar - som vilka föräldrar som helst!

Viktoria

Så glad att era böcker berör empati, känslor, spänning och äventyr med genomtänkta karaktärer och illustrationer. Tack för ert viktiga arbete!

Linda Larsson

Stärk barnen med spännande och normkreativa barnböcker! En bok varannan månad. Du kan säga upp prenumerationen när du vill.

Gå med i OLIKA bokklubb

Bokklubb för barn 0-12 år
Fem barn i olika åldrar håller i varsin bok och står emot en vägg med graffitti.

Nu kan alla ta del av populära sagostunder med Drag Queens. Varje sagostund är ca 20-30 minuter, och de läser alltifrån Konrds klänning till Askungen. Garanterat roligt!

Bjud in till en sprakande sagostund

Alla sagostunder med Drag Queens
Porträtt av Lady Busty och Miss Shameless som håller i boken Konrad lussar.

OLIKA på Instagram

Följ oss så förändrar vi världen tillsammans!